Od ponedeljka, 7. aprila, pa sve do 13. aprila, Meet&Eat gastrofestival po 21. put otvorio je vrata svim ljubiteljima hrane i dobre atmosfere na glavnom trgu u Subotici.
Ovaj omiljeni događaj ima za cilj promociju i očuvanje vojvođanske gastronomske baštine. Posetioci će moći da uživaju u tradicionalnim jelima iz regiona – delikatesima od mangulice, domaćim pitama, šunki, renu i mnogim drugim specijalitetima. Organizaciju festivala i ove godine podržava Ravnica – Udruženje za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine, koje se zalaže za očuvanje lokalnih ukusa i običaja.
Pored gastronomskih užitaka, festival upotpunjuje i sajam rukotvorina, sa raznovrsnom ponudom za predstojeće praznike. Ukupno 37 izlagača, kako iz gastro sveta, tako i iz oblasti zanatstva, ponudiće svoje proizvode – od uskršnjih venčića i ručno oslikanih jaja, do originalnih poklona i suvenira za sve uzraste.
Meet&Eat Gastrofestival biće otvoren svakog dana, od 7. do 13. aprila, a posetioce očekuju mirisi praznika i autentični vojvođanski ambijent.